söndag 8 november 2009

Ugnsbakade kycklingben


Kyckling tycker jag har en tendens att lätt bli torrt när man skall tillaga det men i ugnen händer det aldrig.

Detta är ett kanonrecept eftersom all blir klart i ugnen samtidigt, det är dessutom lätt att laga och smakar kanongott. Förutom det så är det även väldigt fettsnålt med andra ord även nyttigt, kan det bli bättre? :-)

Receptet hittade jag i kokboken Saras Kök.


4 port.

900 g kycklingben
2 lime
6 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk mango chutney
1 tsk salt
1 krm peppar
10 medelstora potatisar
250 g rotselleri
1 palsternacka
4 morötter
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin
1 ask pärltomater
1 paprika
4 salladslökar
1 dl vitt vin

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbenen i en bunke, pressa över limen och vitlöken. Tillsätt soja, mango chutney, salt och peppar, blanda väl.

Skala och skär potatisen i klyftor och rotsellerin samt palsternackan i bitar, skala och skär morötterna i bitar. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja, salt, peppar och rosmarin och de marinerade kycklingbenen. Tillaga i ugnen i 20 minuter.

Skär paprikan och löken i bitar, ta ut långpannan och lägg i tomaterna, paprikan och löken. Häll över vinet, blanda runt och ställ in i ugnen i ytterligare 15 minuter. Kolla att kycklingen är klar.

1 kommentar:

  1. supergott vi kompletterade med en yogurtsås
    Suverän smak på både kyckling och grönsaker .aaaaaaaaaaaaaaaaatack

    SvaraRadera