Söttma och hetta passar ofta bra i matlagning tycker jag och i denna kycklingrätt blir det suveränt gott. Rätten går också lätt att göra eftersom allt sköter sig själv i ugnen.
4-6 port.
4 kycklingfiléer
5dl crème fraiche
150 g riven ost
1,5 dl mango chutney
2 tsk sambal oelek
2 röda paprikor
3 pressade vitlöksklyftor
3 tsk curry
2 tsk pepparmix
1 tsk
Gör såhär:
Skär paprikan i tärningar och lägg dem i en ugnssäker form. Putsa ren kycklingen och skär filéerna på längden en gång. Lägg kycklingen ovanpå paprikan. Blanda de övriga ingredienserna väl i en bunke. Häll mango chutney blandningen över kycklingen, gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i 45 minuter. Ta ut kycklingen efter 20 minuter och strö på osten, låt gratinera ytterligare 25 minuter.
4 kycklingfiléer
5dl crème fraiche
150 g riven ost
1,5 dl mango chutney
2 tsk sambal oelek
2 röda paprikor
3 pressade vitlöksklyftor
3 tsk curry
2 tsk pepparmix
1 tsk
Gör såhär:
Skär paprikan i tärningar och lägg dem i en ugnssäker form. Putsa ren kycklingen och skär filéerna på längden en gång. Lägg kycklingen ovanpå paprikan. Blanda de övriga ingredienserna väl i en bunke. Häll mango chutney blandningen över kycklingen, gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i 45 minuter. Ta ut kycklingen efter 20 minuter och strö på osten, låt gratinera ytterligare 25 minuter.
Det ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaTack för lördagstipset!!!
Millan
Tack! Det här ska jag prova i kväll när vi får en indier på besök. Ingen idé att försöka sig på att laga indiskt, men det här kanske kan passa hans smaklökar.
SvaraRaderaHälsningar
Marianne