onsdag 25 november 2009

Marinerad & stekt entrecote


Kött är en av mina favoriträtter och även min mans, därför blir det rätt så ofta nogot slags kött hemma hos oss.


4 port

4 skivor entrecote

Marinad:
1,5 dl olja
2 msk honung
2 msk grillkrydda
1 msk pepparmix
1 tsk vitpeppar
2 msk soja
1 tsk salt
1 pressad vitlök

Gör såhär:
Blanda samman samtliga ingredienser och rör om väl. Lägg ned köttet och låt marinera allt ifrån 30 minuter till ett dygn.

Stekt entrecoteskivorna i en het grillpanna i ca 3 minuter på varje sida. Lägg därefter köttet i en ugnsäker form och ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter på 110 grader.

7 kommentarer:

  1. Hej
    Har du något alternativ till grillkryddan?

    SvaraRadera
  2. våran nya favorit :) har gjort den två ggr nu.
    Tack//Stefan

    SvaraRadera
  3. Kubanen säger:

    Ska testa den här receptet idag. Vi får se. Det verkar smaka mums.

    SvaraRadera
  4. Håller på med köttet nu hoppas det blir gott :q

    SvaraRadera
  5. Mutchiz är en queeez

    SvaraRadera
  6. Vill bara påpeka att detta inte är en marinad. Marinering kräver en syra, vilket detta recept saknar.

    SvaraRadera