lördag 28 november 2009

Tina´s Vitlöksrulader


Denna rätt har jag lagat under många, många år men det är först nu i sommras som jag har hittat rätt lövbiff.

Det är verkligen stor skillnad på lövbiff och lövbiff, vi har börjat köpa lövbiffen och annat kött på Grön Ko i Värmland. Det blir inte så ofta vi handlar där eftersom vi har ca 35 mil dit men varje gång vi åker och hälsar på mina svärföräldrar stannar vi till och fyller kylväskan.

Det är dyrare men det är helt klart värt pengarna både till smak och kvalité.


4 port

500 g lövbiff, 8 skivor
250 g vitlöksost, Le Roule eller 2 askar cantadou
smör
1 brk crème fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk soja
grillkrydda
salt
pepparmix
vitpeppar

Gör såhär:
Bred ett tjockt lager vitlöksost på varje lövbiffskiva och rulla därefter ihop skivorna var för sig, stick in en tandpetare i varje rulle så att de håller ihop.

Stek rullarna runt om i smör tills de är genomstekta. Ta därefter upp rullarna och lägg dem på ett fat.

Tillsätt crème fraiche, grädde, hälften av vitlöksosten och soja i stekpannan, låt koka ihop några minuter och krydda sedan med pepparmix.

När såsen är färdig lägger du tillbaka ruladerna i såsen så att de blir varma.

Servera med klyftpotatis och ugnsbakade tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar