På mitt förr, förra jobb så pratades det mycket mat och vi bytte ofta recept med varandra. Detta recept är enkelt, det går snabbt, det är jättegott och man kan både ha det till vardags eller bjuda på det.
4 port.
500 g fläskfilé
1 purjolök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor, pressade
1 brk kokosmjölk
1 brk crème fraiche
1 köttbuljongtärning
5 cm färsk ingefära, saften
2 tsk sambal oelek
grillgrydda
pepparmix
vitpeppar
Gör såhär:
Skär köttet och paprika i strimlor och purjolöken i skivor, fräs köttet, paprikan och purjon tillsammans med sambal oelek. Tillsätt kokosmjölken, crème fraichen, vitlöken, buljongtärningen och ingefäran (riv ingefäran grovt och pressa i saften). Rör om och låt puttra, krydda efter smak. Servera med jasminris eller äggnudlar.
1 purjolök
1 röd paprika
4 vitlöksklyftor, pressade
1 brk kokosmjölk
1 brk crème fraiche
1 köttbuljongtärning
5 cm färsk ingefära, saften
2 tsk sambal oelek
grillgrydda
pepparmix
vitpeppar
Gör såhär:
Skär köttet och paprika i strimlor och purjolöken i skivor, fräs köttet, paprikan och purjon tillsammans med sambal oelek. Tillsätt kokosmjölken, crème fraichen, vitlöken, buljongtärningen och ingefäran (riv ingefäran grovt och pressa i saften). Rör om och låt puttra, krydda efter smak. Servera med jasminris eller äggnudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar