För 18 årsedan, då jag flyttade till min första egna lägenhet lånade en vän mitt kök och bjöd på denna gudomliga pastarätt.
Jag har dock ändrat en del i reseptet sedan dess.
6 port
500 g lövbiff (av hög kvalité, gärna ekologisk)
5 dl lätt crème fraiche
1 liten purjolök
1 röd lök
3 klyftor vitlök
5 stora champinjoner
1 röd paprika
smör
soja
grillkrydda
vitpeppar
pepparmix
salt
Gör såhär:
Hacka hela purjolöken även den gröna delen, lök, champinjoner och paprika i mindre bitar. Strimla lövbiffen och stek den i smör tills den är nästan helt färdig. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa tillsammans med köttet några minuter. Pressa i vitlöken och krydda. Häll i crème fraiche och soja och låt det koka ihop på låg värme några minuter.
Servera tillsammans med bandspagetti.
500 g lövbiff (av hög kvalité, gärna ekologisk)
5 dl lätt crème fraiche
1 liten purjolök
1 röd lök
3 klyftor vitlök
5 stora champinjoner
1 röd paprika
smör
soja
grillkrydda
vitpeppar
pepparmix
salt
Gör såhär:
Hacka hela purjolöken även den gröna delen, lök, champinjoner och paprika i mindre bitar. Strimla lövbiffen och stek den i smör tills den är nästan helt färdig. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa tillsammans med köttet några minuter. Pressa i vitlöken och krydda. Häll i crème fraiche och soja och låt det koka ihop på låg värme några minuter.
Servera tillsammans med bandspagetti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar