tisdag 24 november 2009

Tina´s enkla Carbonara


Bacon är otroligt gott och det finns många rätter jag brukar tillsätta bacon i. Sedan 90-talet har jag gillat carbonara och det var min man Martin som lärde mig att göra rätten såhär, förutom att jag har tillsatt pastavattnet.

Pasta alla Carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol.


6 port.

500 g färsk tagliatelle
3 pkt bacon
1 dl vatten av spagettikoket
6 äggulor
svartpeppar

Gör såhär:
Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp eller skär baconen i mindre bitar och stek därefter baconen i en stekpanna. När spagettin är färdigkokt bör även baconen vara färdig, häll av spagettin men kom ihåg att spara 1 dl av vattnet. Tillsätt den färdigkokta spagettin i stekpannan tillsammans med den färdigstekta baconen, häll på 1 dl spagettivatten och rör om spagettin/baconen.

Servera svartpeppar, parmesanost och en rå äggula till.

3 kommentarer:

  1. Aj aj aj du har glömt något jätteviktigt!

    Överst skall det vara en driva riven eller hyvlad parmesanost.!
    Kram från Svärmor

    SvaraRadera
  2. Klart det ska vara parmesanost på toppen...
    Håller långsamt långsamt på att konvertera min fru till ostätare av rang :)
    Men gott ändå!

    SvaraRadera
  3. Ja, mina kära små älsklingar :-) Det står ju i receptet att det skall serveras med parmesanost så jag har inte glömt det :-) det är bara jag som inte riktigt gillar det. Dessutom som min kära man skriver så håller jag sakta men säkert på att lära mig äta lite bättre (enligt er)ostar :-)

    SvaraRadera