När det har varit helg finns det oftast lite lyxigare tillbehör i vårt kylskåp så som ostar, grädde och crème fraiche. Därför fick det idag bli en lite lyxigare köttfärssås så att man slipper kasta en massa saker.
Jag har också lärt mig idag att i Bologna heter det inte bolognese utan ragu och man äter absolut inte spagetti till utan tagliatelle. Här kan du läsa mer om det.
6 port
500 g nötfärs
1 stor gul lök
5 stora färska champinjoner
3 tomater
2 dl vispgrädde
1 ask cantadou vitlöksost
2 msk smör
3 vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
5 msk ketchup
3 msk soja
4 msk grillkrydda
2 tsk pepparmix
1 tsk salt
Gör såhär:
Skal och hacka löken, fräs den tillsammans med smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt lök och köttfärs stekas ihop tills färsen är genomstekt. Hacka champinjonerna i mindre bitar och låt dem steka med köttfärsen några minuter. Hacka tomaterna i mindre bitar och stek dem med köttfärsblandningen i 5-10 minuter. Häll i övriga ingredienser och låt koka ihop ytterligare 5-10 minuter.
Servera med spagetti och riven parmesanost.
500 g nötfärs
1 stor gul lök
5 stora färska champinjoner
3 tomater
2 dl vispgrädde
1 ask cantadou vitlöksost
2 msk smör
3 vitlöksklyftor
5 msk tomatpuré
5 msk ketchup
3 msk soja
4 msk grillkrydda
2 tsk pepparmix
1 tsk salt
Gör såhär:
Skal och hacka löken, fräs den tillsammans med smör i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och låt lök och köttfärs stekas ihop tills färsen är genomstekt. Hacka champinjonerna i mindre bitar och låt dem steka med köttfärsen några minuter. Hacka tomaterna i mindre bitar och stek dem med köttfärsblandningen i 5-10 minuter. Häll i övriga ingredienser och låt koka ihop ytterligare 5-10 minuter.
Servera med spagetti och riven parmesanost.
Mmmmmm det såg gott ut...:)
SvaraRaderaS-vallsTina