söndag 8 november 2009

Tomatlimpor


Under det senaste två åren har Martin och jag bakat nästan allt vårt matbröd, visst det händer ibland att vi köper bröd då vi inte har orkat bakat men annars köper vi bara rostbröd

Min kära svärmor har komponerat ihop ursprings recept till dassa limpor och jag har ändrat lite. :-)

Gott är det och det innerhåller en utav mina favoritkryddor nämligen fruschetta, den går bara att köpa på Oil & Vinegar.


2 limpor

50 g jäst
5 dl vatten
1 dl olja
4 dl vetemjöl special
9 dl ljust lantbrödsmjöl
3 tsk salt
4 tsk fruschetta

Gör såhär:
Smula sönder jästen i bakmaskinen, häll på lite ljummet vatten och se till att jästen löser sig. Tillsätt resterande ingredienser under tiden bakmaskinen är igång. Låt degen knådas i bakmaskinen 8 minuter. Låt degen därefter jäsa i 30 minuter. När degen har jäst färdigt tar du upp degen på bakbordet och knådar den lätt i lite mjöl. Dela degen i två delar och forma till limpor, lägg dem på plåtar och snitta limporna på snedden med en vass kniv. Låt limporna jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter, grädda dem därefter i ugnen på 220 grader i 25-35 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ni är ju riktiga proffs!

    Bakfia

    SvaraRadera
  2. Ååå brödet set jättefint ut! Måste provas :) Tack för din röst!

    SvaraRadera