torsdag 5 november 2009

Lövbiffspasta


För 18 årsedan, då jag flyttade till min första egna lägenhet lånade en vän mitt kök och bjöd på denna gudomliga pastarätt.

Jag har dock ändrat en del i reseptet sedan dess.


6 port

500 g lövbiff (av hög kvalité, gärna ekologisk)
5 dl lätt crème fraiche
1 liten purjolök
1 röd lök
3 klyftor vitlök
5 stora champinjoner
1 röd paprika
smör
soja
grillkrydda
vitpeppar
pepparmix
salt

Gör såhär:
Hacka hela purjolöken även den gröna delen, lök, champinjoner och paprika i mindre bitar. Strimla lövbiffen och stek den i smör tills den är nästan helt färdig. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa tillsammans med köttet några minuter. Pressa i vitlöken och krydda. Häll i crème fraiche och soja och låt det koka ihop på låg värme några minuter.

Servera tillsammans med bandspagetti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar