måndag 2 november 2009

Chokladlasagne


Det här är en rolig efterrätt, dock lite för söt för min smak men det går säkerligen att ändra i receptet. Jag gjorde detta till en nyårsafton och det blev väldigt uppskattat, speciellt från barnen.

4 pers

Chokladmousse:
2 1/2 dl vispgrädde
100 g ljus choklad
1 cl valfri likör (kan uteslutas)

"Lasagneplattor" ca 12 st.:
150 g vit choklad
bakplåtspapper eller overheadplast

Gör såhär:
Chokladmousse:
Koka upp grädden och slå den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt allt svalna och stå i kylen över natten. Vispa till hård konsistens och smaka av med likör.
"Lasagneplattor": Smält chokladen i djup tallrik över vattenbad eller på upptining i mikron. Gör en ruta av papper eller liknande (6x9 cm exempelvis). Lägg den under bakplåtspapperet.
Bred eller pensla av den smälta chokladen på bakplåtspappret enligt pappersmönstret. Flytta mönstret och fortsätt med lasagnebladen tills den smälta chokladen är slut. Alternativt, klipp av overheadplast rutor (6x9 cm) och pensla eller bred på dem med choklad. Ställ chokladplattorna att stelna, kanske i frysen, klart på 10 minuter i så fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar