torsdag 19 november 2009

Entrecote med stekta grönsaker, pommes frites & hot bearnaise.


Idag var en sådan dag varken jag eller min man orkade längga någon större energi på middagsmaten. Det fick därför bli snabbmat men en lite lyxigare sådan.

Halvfabrikat är bra ibland :-)

Två köttbitar, pommes frites och färdig sås samt lite grönsaker kan bli riktigt gott!


2 port

2 skivor entrecote
3 msk smör
0,5 röd paprika
4 stora champinjoner
6 cm purjolök
2 msk oyster sauce
0,5 påse pommes frites
grillkrydda
pepparmix
salt

hot bearnaise

Gör såhär:
Häll ut halva påsen pommes frites på en plåt och tillaga enligt anvisningarna på förpackningen.

Banka ut entrecoten på båda sidorna och krydda därefter, låt ligga några minuter.

Skölj och hacka grönsakerna.

Hetta upp två stekpannor och stek köttet i 2 msk smör och grönsakerna i resten. Låt både köttet och grönsakerna steka några minuter. När du vänder på köttskivorna tillsätter du oyster sauce i grönsakerna.

Köttet och grönsakerna är klart samtidigt.

Servera med pommes frites och en klick hot bearnaise.

1 kommentar:

  1. Tycker nog allt att man kan göra en egen bearnaise, är så oändligt mycket godare... Inte så svårt som man tror. Annars lät det gott!

    SvaraRadera