lördag 20 mars 2010

Ugnstekta laxfiléer med rosépeppar & blandad lök


Jag gillar fisk mer och mer för varje år som går men jag tycker det är svårt att hitta goda recept på fisk.

För några dagar sedan tittade jag i min kokbok Saras Kök och hittade detta recept och det var kanongott!

Jag ändrade dock något i receptet så att det skulle passa oss lite bättre :-)



4 port


4 laxfiléer

1 msk rosépeppar

2 tsk flingsalt

1 liten purjolök

1 rödlök

1 gul lök

2 dl vitt vin

1 dl matlagningsgrädde

1 msk olivolja

1 tsk socker


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfiléerna tätt i en ugnssäker form. Stöt rosépeppar och salt till ett grovt pulver i mortel, strö det över laxen.


Skär alla löksorter i strimlor eller ringar. Blanda all lök och lägg runt laxen i formen.


Blanda samman vin, grädde, olivolja och socker i en bunke, häll blandningen över löken.


Tillaga mitt i ugnen i 20 minuter.


Servera med krossad potatis med rostad vitlök och västerbottenost och en god sallad.



6 kommentarer:

  1. Kul med en tjej från mina trakter! :)

    Mmmmmmm det där såg gott ut, mums med lax!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Så härlig bilder- ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  3. Å så fina bilder - man blir verkligen hungrig. Bra recept, ska nog provas.

    SvaraRadera
  4. Åh, nu måste jag springa och fika, ha snurrat runt på era bloggar på morgon och magen skriker efter mat..
    Lax som är så gott...

    SvaraRadera
  5. Åh jösses så gott det ser ut. Riktigt fräscha och ljuvliga bilder!

    SvaraRadera
  6. Hej! Tack för titten hos mig. Vilken härlig blogg du har med alla dessa goda recept. Här måste jag hämta tips! Ha en skön kväll! /Sofia

    SvaraRadera