Första gången jag åt denna goda sallad var på min 30-års fest och jag kan verkligen rekommendera den. Salladen passar både till. kött, fisk och fågel.
6 port
2,5 dl stora vita bönor, torkade
5 dl grönsaksbuljong
2 lagerblad
500 g
150 g
1 röd lök, i skivor
250 g körsbärstomater, i halvor
1 msk vatten
0,5 lime, saften
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 dl hackad persilja
Blötlägg bönorna över natten, koka dem sedan i grönsaksbuljongen och lagerbladen i 1-1,5 timmar. Låt lök i skivor och champinjoner i bitar ligga i marinaden över natten. Lägg sedan i resten en stund före salladen ska ätas.
Vad härlig den ser ut, fina ingredienser!
SvaraRaderaSer riktigt gott ut! Bönor är underskattat! :-)
SvaraRaderaHar nu lagt in receptet på de Västebottengratinerade tunnbröden och ber om ursäkt för missen. Ha det bra! :-)
Den är fantastiskt god!
SvaraRaderasäjer en som var med på 30 årsdagen