onsdag 31 mars 2010

Påskfudge


Sedan jag blev vuxen har jag firat påsk två gånger hemma i mitt egna hem.

Första gången tror jag var det år jag och Martin träffades, då kom hans föräldrar samt hans bror med familj på påskmiddag.


Den 2:a gången var 2007, då firade jag och Martin själva, vi hittade på en hel del utflykter och det var riktigt mysigt.


De övriga 9 åren har vi firat med svärföräldrarna och Martins bror med familj i Dalsland och det skall vi även göra i år.

Eftersom vi inte bruka vara hemma på påsk brukar vi inte förbereda något när det gäller godis eller mat. Vi brukar ta fram lite gula ljus men så blev det inte i år pga husrenoveringen. De enda påskiga vi har här hemma i år är en disktrasa som det står Glad Påsk på. :-)


Jag fick dock för mig idag att göra lite påskgodis för första gången i mitt liv, det blev dessa fudge och med det vill jag önska alla mina underbara läsare
Glad Påsk så ses vi igen efter helgen!ca 60 st


25 skumbananer

20 g smör

2 dl vispgrädde

4 dl socker

300 g vit choklad


Gör såhär:

Blanda samman allt (förutom chokladen) i en kastrull och låt det smälta på svag värme till en slät smet. Låt sedan bubbelkoka i 15 minuter.


Blanda i 300 g vit choklad och rör tills massan blivit blank. Ta av kastrullen från spisen och fortsätt rör tills massan blivit ljusare och svalnat något. Häll upp i bakplåtspapperklädd form ca 20 x 30cm.


Låt stelna och skär sedan i bitar.


3 kommentarer:

 1. Mums, det lät gott!

  Önskar dig en härlig påsk! Kram Marie

  SvaraRadera
 2. ♥Vilken fin sida du gjort. Underbart med driftiga människor. Hittade hit genom en kommentar på Bloggfamiljen...Har nu läst igenom alla dina härliga recept. Kommer absolut testa fler av dom.

  Tack! Jessica

  SvaraRadera
 3. Ville bara säga att jag gjorde din räktårta i påskas, så jag har så klart lagt en länk i min blogg... :-)

  SvaraRadera