Jag kan nog aldrig få nog av skaldjur och fisk, det är så gott!!!
Denna fisk och skaldjursrätt åt jag en varm sommar dag för snart två år sedan med ett glas vitt vin.
Bättre kväll kunde det inte bli :-)
4 port.
Denna fisk och skaldjursrätt åt jag en varm sommar dag för snart två år sedan med ett glas vitt vin.
Bättre kväll kunde det inte bli :-)
4 port.
4 port. valfri pasta
2 laxfiléer
500 g räkor med skal
200 g färskost, max 12%
1,5 dl vitt vin
salt
citronpeppar
hackad gräslök och dill
1 citron
Gör såhär:
1. Skala räkorna.
2. Skär laxen i kuber och trä upp bitarna på spett, salta och peppra. Tillaga laxspetten över grillen eller i ugnen på grillvärme.
3. Koka pastan enligt förpackningarnas anvisning.
4. Smält osten med vinet i en kastrull under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citron. Blanda ner räkorna och det kryddgröna i såsen.
5. Servera laxspetten med pasta, sås, grönsaker och bröd.
500 g räkor med skal
200 g färskost, max 12%
1,5 dl vitt vin
salt
citronpeppar
hackad gräslök och dill
1 citron
Gör såhär:
1. Skala räkorna.
2. Skär laxen i kuber och trä upp bitarna på spett, salta och peppra. Tillaga laxspetten över grillen eller i ugnen på grillvärme.
3. Koka pastan enligt förpackningarnas anvisning.
4. Smält osten med vinet i en kastrull under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citron. Blanda ner räkorna och det kryddgröna i såsen.
5. Servera laxspetten med pasta, sås, grönsaker och bröd.
Härligt med en till fiskrätt, vi behöver många recept, är urusla på att laga just fisk. Men håller med om skaldjur, mums vad det är gott!
SvaraRaderaSv: Ja visst är hon en riktig skönhet!! Var med och tävla du också, du som har så många goda recept..! :) Kramar
SvaraRaderaHärligt gott! Skaldjur är aldrig fel!
SvaraRadera