Idag är det våffeldagen, mums! :-)
Jag har nog hela min barndom och fram tills jag träffade min man gjort våfflor på våffelmix som man köper i affären. Det har varit enkelt och gott!
När jag och Martin skulle göra våfflor för första gången tillsammans fick jag ett recept på våfflor av min svärmor, det var Martins mormor Fridas recept.
Dessa våfflor är ljuvligt goda och inte alls lika söta som våffelmix våfflorna så prova dem gärna idag :-)
Vi åt våfflor redan igår eftersom vi idag får främmande och de är inte speciellt förtjusta i våfflor.
Det blev en 3-rätters meny med våfflor :-)
ca 15
4 äggulor
4 äggvitor
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
130 g margarin
5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
130 g margarin
margarin till våffeljärnet
Gör såhär:
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggulor och mjölk lätt.
Blanda vetemjöl och bakpulver väl, vispa ned det försiktigt i ägg/mjölksmeten.
Vispa ned det avsvalnande smöret i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ned det försiktigt strax innan du grädda våfflorna
Du behöver inte smörja järnet mer än vid första våfflan.
Tillsätt 100-150 g mörk choklad, 70%
Krispig chokladgrädde
Vispgrädde
Mörk choklad, 70%
Gör såhär:
Vispa grädden så fast som du vill ha den, ställ den sedan i kylskåpet.
Smält choklad och låt den svalna helt.
Ta ut grädden och tillsätt chokladen, rör om lätt.
Mängden på choklad beror helt på hur mycket chokladsmak du vill ha.
Moderna våfflor med gräddfil, löjrom och rödlök
Klassiska våfflor med grädde och jordgubbssylt
Chokladvåfflor med krispig chokladgrädde och smält choklad
Härligt med en riktig våffelfrossa, bilderna är grymt läskande =)
SvaraRaderaVilka härliga variationer.
SvaraRaderamåste pröva
hälsningar Våffelina
Mumma! Det receptet måste jag pröva, kul att variera med choklad i! Jätte fina upplägg/bilder:)
SvaraRaderaVilka härliga bilder! Våfflor med löjrom och tillbehör är en favorit. Ha en skön fredagskväll!
SvaraRaderaMen hjälp vad gott all det där såg ut!! Superfina bilder dessutom =)
SvaraRadera