Jag har aldrig ätit fattiga riddare i hela mitt liv men igår gjorde jag slag i saken och lagade det till frukost.
Det kändes riktigt lyxigt att äta dessa "mackor" till frukost och det var gott! :-)
6-8 st
6-8 skivor gärna några dagar gammalt formbröd
3 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
strösocker
kanel
smör
Gör såhär:
Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl och salt. Doppa bröden i smeten och stek i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör några minuter på varje sida.
Strö över socker och kanel på båda sidorna.
Serveras genast!
Så goda dom ser ut!
SvaraRaderaDet måste jag prova igen. Har inte ätit på länge. Förr var det lite fattigmansmat när man tog vara på någon dag gammalt bröd både vetebröd och vitt matbröd.
Svärmor
Ser jättesmarrigt ut!
SvaraRaderaJag har startar en bloggutmaning på min blogg som jag tänkte bjuda in dig till, du kan läsa mer om den här http://malins-mat.blogspot.com/p/bloggutmaningen-vardagsfavoriter.html
Ha en bra vecka!
jag har gjort ofta till mina barn de älska mycket hehe lätt och gott
SvaraRaderaJag har heller aldrig ätit Fattiga Riddare. Skandal ju, måste testas!
SvaraRaderaMin mamma hade en variant på det här. Min mamma var norska, men jag vet inte om det var en norsk variant..
SvaraRaderaHon stekte vitt (osötat) bröd i mycket smör tills det fick bra med färg på båda sidor. Sen hällde hon på mjölk, socker och kanel. Detta sögs upp i brödet som blev riktigt blött. Åts antingen som det var eller med hallonsylt. Var väldigt gott! ☺️