lördag 6 mars 2010

Dumlekladdkaka med choklad


Kladdkaka är en klassiker och det kan nog aldrig bli fel när man bjuder på det.


Så länge jag kan minnas har jag älskat kladdkaka :-) Ibland kan jag dock tycka att vissa kladdkakor är en aningen för söta. Denna kladdkaka är en sådan så nästa gång tänker jag ta 2 dl socker istället.100 g smör

2 ägg

3 dl socker

1 1/2 dl mjöl

0,5 dl kakao

100 g choklad, 70% (mixad)

1 påse Dumlekolor


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.


Smält smöret. Blanda samman socker, mjöl, kakao och choklad. Rör ned smöret och tillsätt sedan äggen, rör ordentligt. Skär dumlekolorna på fyra och rör ned dem i smeten. Häll allt i en form med avtagbar kant som har smörpapper i botten samt är både smörat och bröat. Ställ in kakan mitt i ugnen i 25 minuter, kakan skall vara ordentligt kladdig när den är färdig. Servera den gärna ljummen, då blir kolan lite rinnande och seg samt med en klick vaniljglass eller vispad grädde.

6 kommentarer:

 1. Mmm, en portion av den kakan och jag hade vart nöjd hela kvällen!

  SvaraRadera
 2. Har aldrig provat med dumla i själv, men får nog ta och göra det, låter smaskens!!

  SvaraRadera
 3. Den kommer att passa som Påskkaka!
  Kram från Oss

  SvaraRadera
 4. Hejsan Tina!

  Va kul att du kommenterade! Härligt att du också kommit igång låter jätte bra,Duktig du är! tack för tipsen jag håller med dig med träningscykeln det finns inga ursäkter 30 min har dm flesta över, Jag har inte kört så där jätte mycket på den men iallafall 3 gånger denna vecka 20 min och det kändes bra! Jag håller med dig att om man ska lyckas så får man byta tankesätt. Jag har bara försökt just denna vecka då jag ville ha en rivstart att undervika "god" mat för jag har så lätt att ge upp då. Men nu när jag klarat veckan ut är jag inte äns sugen på en pizza längre hehe men den där kladdkakan såg riktigt god ut! Kanske blir det nått sånt att gotta sig med till helgen!


  Ha en fortsatt bra Söndag!


  BAMSEKRAMAR!

  SvaraRadera
 5. Kladdkaka är aldig fel och definitivt inget man tröttnar på. Mums!

  SvaraRadera