måndag 1 mars 2010

Tomatsoppa


Soppor passar väldigt bra på hösten och vintern tycker jag! Denna härliga tomatsoppa åt jag första gången för ca 12 år sedan hemma hos min vän Veve. Gillar man tomat och vill snabbt ha något i magen då rekommenderar jag denna rätt!



4 port


2 msk olja

1 hel vitlök

2 paket krossade tomater, à 500g

2 paket vatten, samma paket som tomaterna

1 grönsaksbuljongtärning

2 tsk salt

2 tsk råsocker

2 tsk paprikapulver

1 tsk chilipeppar

1 tsk cayennepeppar

4 skivor rostbröd

12 skivor ost

4 msk persilja


Gör såhär:

Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs vitlöken tillsammans med oljan i en kastrull någon minut.


Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och samtliga kryddor. Låt koka ihop i 10 minuter.


Rosta brödskivorna och lägg dem på varsin djuptallrik, lägg på tre ostskivor på varje brödskiva och sedan strö på persilja.


Häll slutligen på den heta tomatsoppan på ostsmörgåsen.


Servera direkt!





1 kommentar:

  1. Åh, tomatsoppa är ju så gott! Och med en ostsmörgås.. det kan ju inte bli något annat än succé! :D

    SvaraRadera