tisdag 2 mars 2010

Lammburgare a la maken


I lördags lagade min man middag, han är en hejare i köken och speciellt när det skall ätas något med lamm. Denna gång gjorde Martin lammburgare med hembakat hamburgebröd. Det var kanongott! Här är hans recept.

4-8 st


400 g lammfärs

2 vitlöksklyftor

0,5 gul lök (normalstorlek)

1 msk hickorysås

1 msk viltfond

salt

pepparmix


Gör såhär:

Riv lök och vitlök och blanda med lammfärsen.

Tillsätt hickorysås och viltfond.

Blanda samman lammfärsen med händerna.

Salta och peppra efter smak

Forma ”biffarna” med händerna och stek dem på mellanvärmen med lite smör

Kan med fördel grillas.


Servera med hembakade hamburgerbröd och klyftpotatis.



Tillbehör:

hamburgerdressing

krispsallad

ketchup

senap

tomat

rå lök eller rostad lök



2 kommentarer: