onsdag 24 mars 2010

Kycklingcannelloni


Pasta i alla möjliga kombinationer gillar jag och i november 2008 lagade jag cannelloni för första gången till en tjejträff.

Det blev verkligen en hit så prova den gärna när ni får tid och lust!



8 port

1 grillad kyckling
2 zucchini
0,5 dl olivolja
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 liten burk soltorkade tomater i olja
2 krukor basilika
3 mozzarellaostar
3 pkt färska lasagneplattor

Sås
2 dl mini fraiche
1 burk ajvar relish
3 dl mjölk
2 msk olja från tomaterna
1 tsk salt

Tillbehör
Finriven parmesanost

Gör så här;
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Dra skinnet av kycklingen och skär kycklingen i munsbitar.
3 Hyvla zucchinin i tunna skivor med osthyvel.
4 Blanda olivolja, pressad vitlök, och salt i en skål. Blanda ned zucchinin i marinaden och låt stå några minuter. Stek dem därefter i en stor stekpanna tills dem har blivit mjuka och fått lite färg.
5 Grovhacka soltorkade tomater (spara oljan till såsen) , basilika och mozzarellaost.
6 Blanda samman kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och mozzarellaost i en skål.
7 Fördela kycklingblandningen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg dem efter hand i en smord ugnssäker form, ca 30 x 40.
8 Vispa samman mini fraiche, ajvar relish, mjölk, tomatolja och salt. Häll blandningen över rullarna.
9 Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
10 Servera med finriven parmesanost och sallad.

4 kommentarer:

  1. Visst är Cannelloni gott! Har lagat flera varianter, det är lite pill och tar lite tid men det är det värt!

    SvaraRadera
  2. Nu har jag kommit på vad jag ska laga till fredagsmysmat - canneloni!!!! Tack!!

    SvaraRadera
  3. Vad kul med en ny variant, jag har bara lagat den klassiska spenat/ricotta med tomatsås. Detta måste jag dock testa framöver!

    SvaraRadera
  4. Det här receptet sparar jag, gud så gott det såg ut..

    SvaraRadera