tisdag 23 mars 2010

Knapriga frökex med parmesan


Jag älskar att planera middagar och fester för då får man verkligen frossa i recept :-) Det är roligt att få leta allt ifrån tilltugg till vicknings recept!

Dessa kex gjorde min assistent Eva-Lott till en tjejträff hon skulle på och dagarna efter kom hon över till mig med några så att jag fick smaka, Tack Eva-Lott!!

Kexen är kanongoda och nästa gång jag skall bjuda på tilltugg kommer jag att göra dessa.



ca 15 st

1 dl linfrön
1 svarta sesamfrön
1 dl finriven parmesanost
1 dl vatten 1 äggvita
flingsalt

Gör såhär:
Lägg linfrön i vatten och låt svälla i några timmar. Fröna bildar då en gelé som klibbar ihop kexsmeten.

Sätt ugnen på 130 grader.

Blanda linfrön med svarta sesamfrön, äggvita och färskriven parmesan.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut matskedsstora klickar på bakplåtspappret till riktigt tunna rundlar.

Ugnsbaka kexen i ca 20 minuter och känn sedan på kexen, de skall absolut inte vara mjuka. Skulle de vara det så behöver de någon minut till i ugnen.

Servera tillsammans med ostar.


Tips: Du kan variera med de frön du gillar och du kan även finhacka nötter och ha i smeten.

De kex som mot förmodar förvarar du torrt och luftigt.

1 kommentar:

  1. Det här lät mycket spännande för en ostälskare. Ett nyttigt alternativ dessutom!

    SvaraRadera