onsdag 3 mars 2010

Bönsallad


Första gången jag åt denna goda sallad var på min 30-års fest och jag kan verkligen rekommendera den. Salladen passar både till. kött, fisk och fågel.


6 port


2,5 dl stora vita bönor, torkade

5 dl grönsaksbuljong

2 lagerblad

500 grön sparris, i bitar

150 g färska champinjoner, i bitar

1 röd lök, i skivor

250 g körsbärstomater, i halvor


Marinad:

0,5 dl oja

1 msk vatten

0,5 lime, saften

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

0,5 dl hackad persilja


Gör såhär:

Blötlägg bönorna över natten, koka dem sedan i grönsaksbuljongen och lagerbladen i 1-1,5 timmar. Låt lök i skivor och champinjoner i bitar ligga i marinaden över natten. Lägg sedan i resten en stund före salladen ska ätas.



3 kommentarer:

  1. Vad härlig den ser ut, fina ingredienser!

    SvaraRadera
  2. Ser riktigt gott ut! Bönor är underskattat! :-)
    Har nu lagt in receptet på de Västebottengratinerade tunnbröden och ber om ursäkt för missen. Ha det bra! :-)

    SvaraRadera
  3. Den är fantastiskt god!
    säjer en som var med på 30 årsdagen

    SvaraRadera