torsdag 31 december 2009

Nyårsafton´s dessert - Pink grape ice cream


Efter en lite tyngre varmrätt är det skönt att avsluta nyårsmiddagen med en lätt och fräsch dessert och jag kan då rekommendera denna!



4 port


3 äggulor

1 dl florsocker

1 blodgrape

3 dl vispgrädde


Till servering:

1 blodgrape


Gör såhär:

Riv grapeskalet fint. Dela grapefrukten, pressa ur saften och skrapa ur fruktköttet.


Vispa ihop äggulor, florsocker, grapeskal, saft och fruktkött i en skål.


Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten.


Häll smeten i en form, frys i minst 4 tim.


Ta fram glassen och låt den mjukna i rumstemperatur, ca 30 min. Servera gärna med grapeklyftor, citronmeliss eller både och.


1 kommentar:

  1. Grape och grapefruit är inte samma sak. Grape betyder druva.

    SvaraRadera