Jag är nog en av de få som inte har provat att göra Leila´s Rocky Road.
Detta beror på att jag inte tål alla nötsorter, det är inga problem med salta jordnötter men resten går inte alls. I sommras prova en pistagenöt av min man när han satt och åt dem, jag tog en jätteliten bit eftersom jag troligtvis skulle känna av det.
Normalt sett brukar jag känna av det inom en minut men inget hände så jag tog en nöt till och en till och en till, det gick bra :-)
Vi började läsa om pistagenötter på nätet och fick reda på att det inte är en nöt utan ett frö så det var därför det gick bra.
Jag slog därför till i år och gjorde dessa rocky road eftersom de har fått så fantastiska resentioner och dem var kanongoda!
ca 100 st
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör såhär:
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Gör såhär:
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger
Visst är dom goda, gjorde dom förra året och har såklart tänkt att göra dom i år igen...!
SvaraRaderaJa, de var verkligen goda. Förstår att du skall göra dem igen!
SvaraRadera