tisdag 18 januari 2011

Hjortronpannacotta


Älskar man hjortron lika mycket som jag gör så rekommenderar jag denna dessert, den är otroligt god och väldigt lätt att göra.


6 port
6 dl vispgrädde
2,5 dl hjortronsylt
5 gelatinblad

Hjortronsås
1 dl hjortronsylt
2 msk vatten

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde och hjortronsylt. Sila ifrån kärnorna. Krama ur gelatinbladen och smält dem i gräddblandningen.

Häll upp i vattensköljda portionsformar, eller i vackra glas eller liknande. Förvara övertäckt i kylskåp fram till festdagen.

Garnera med varm hjortronsås och knäckflarn.

3 kommentarer:

  1. Vill niköpa hjortronsylt av hög kvalite är ni välkommna.

    www.larssens.se

    Vänligen
    Fredrik

    SvaraRadera
  2. Toppenrecept! Given succé på vårt kalas imorgon.

    SvaraRadera
  3. Det här var inte gott. Alldeles för mycket gelatin, blev som en stabbig välling. Vi kunde inte äta den, fy!

    SvaraRadera