Då jag gillar lövbiff väldigt mycket blev jag glad när jag surfade runt på olika matbloggar och såg att flera rekommenderar denna rätt. Jag har dock ändrat lite i receptet :-)
Gratängen är otroligt god så även jag rekommendera denna lövbiffgratäng!
4 port
500 g lövbiff, strimlad
3 msk soja
2 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor, pressade
250 g färska champinjoner
1 stor purjolök, strimlad
1 stor röd paprika, hackad
Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
175 g ädelost, på tub
2 tsk timjan
pepparmix
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, fond och vitlök. Låt marinera i minst 15 min.
Fräs purjolök, champinjoner och paprika i lite smör. Lägg över i en ugnsfast form. Fördela de marinerade köttet ovanpå.
Koka ihop en sås av grädde, crème fraiche, mjöl och ädelost. Krydda med timjan och pepparmix. Rör om och låt koka i ca 3 min. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen i ca 30 min. Täck med aluminiumfolie i slutet så det inte blir bränt.
Servera med äggnudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar