skip to main |
skip to sidebar
Sparrissoppa
När jag hade 40-årsfest i slutet på augusti serverades denna goda soppa tillsammans med en bit Västerbottenpaj till lunch.
Det var min underbara svärmor Barbro som lagade både paj och soppa :-)
4-6 port
1 dl vitt torrt vin
5 5 dl vatten
4 4 msk kycklingfond
1 1 burk crème fraiche (2 dl)
400 400 g grön sparris
salt och svartpeppar
sparrisknoppar eller gräslök
Gör så här:
Koka upp vin, vatten och kycklingfond. Låt sjuda några minuter
Vispa i crêpe fraichen
Skär sparrisen i bitar, lägg bitarna i soppan och koka upp. Tag undan några knoppar till garnering.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar
Koka knopparna till garneringen i lätt saltat vatten i 1/2 minut
Fördela soppan i tallrikar eller glas och lägg ner några sparrisknoppar eller gräslöksstrån i varje tallrik.
Servera med vitlöksbröd eller en bit Västerbottenpaj,
Bästa soppan- den var hur god som helst!!
SvaraRadera