Igår satt jag och surfade runt efter nya spännande recept och när min man gick förbi fick han syn på detta och utbrister "kan vi inte äta det i morgon?"
Jag var inte svårövertalad och det lät ju gott och det verkade lätt att laga till :-)
Både jag och min man rekommenderar denna rätt, väldigt god, lätt att tillreda och man blev behagligt mätt!
4 port.
500 g nötfärs
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan
Botten:
2 msk smör
4 ägg
1 dl grädde
1 msk oregano
Täcke:
2 dl riven ost
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
10 cocktailtomater
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna. Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i pajformen. Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat bunke och häll smeten över köttfärsen. Fördela halverade cocktailtomater över pajen. Grädda tills osten smält och den fått lite färg, ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar