lördag 5 december 2009

Vitlöksostfylld- och baconlindad oxfilé


Jag letar ofta efter matträtter på nätet men även i kokbcker som jag aldrig har lagat tidigare, det ger mig en extra kick och utmaning att inte riktigt veta hur slutresultatet blir.

Denna rätt har jag aldrig lagat tidigare, receptet fick jag inspiration ifrån nätet och det blev supergott.


4 port

800 g oxfilé
1 pkt bacon
1 ask vitlöksost, crème bonjour
grillkrydda
pepparmix

Gör såhär:
Putsa filéerna om det behövs och skär en skåra längs hela filén. Krydda och bred 1/2 ask vitlöksost, lägg ihop filén och krydda utsidan, linda sedan bacon runt hela filén. Lägg filén i en smord ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Skär upp den färdiga filén i skivor och servera genast med hasselbackspotatis, grönpepparsås och pepper & saltbakade tomathalvor.

4 kommentarer:

  1. Mmm, säger jag bara. Älskar denna rätt fast vi brukar köra med fläskfilé ist.

    Ha en bra 1:a advent!

    SvaraRadera
  2. Vilken temperatur ska ugnen va på??

    Kram från s-valls Tina

    SvaraRadera
  3. S-valls Tina, Ugnen skall vara på 225 grader.

    SvaraRadera