måndag 14 december 2009

Tina´s Capricciosa



Pizza brukar vi äta när vi inte orkar laga mat och det är då smidigt att ta bilen ner till pizzerian som ligger två kilometer ifrån oss. Dessutom har de har väldigt goda pizzor på Pizzeria Hörnet i Tyresö men att göra egen pizza slår nog alla pizzerior.

Denna deg är den absolut bästa pizzadeg jag vet.


6 port.


1 pkt jäst

5 dl vatten

2 msk olivolja

10 dl vetemjöl special

1 tsk salt


1 dl tomatpuré

1 dl vatten

1 msk olivolja

1 tsk salt

2 tsk svartpeppar


12 champinjoner

1 gul lök

250 g rökt skinka

6 tomater

300 g riven ost

oregano


Gör såhär:

Rör ut jästen i vatten i en bunke och tillsätt olivolja, salt och allt mjöl, rör ihop till en deg, ev. måste du tillsätta mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 6 bitar, kavla ut varje bit till en rundel.


Blanda tomatpuré, vatten, olja, salt och svartpeppar, bred blandningen över pizzabottnarna. Lägg på ost, skinka, champinjoner, lök och tomatskivor. Grädda pizzorna i ca 10 minuter på högsta värmen i ugnen. Ta ut pizzorna och strö över oregano.


Servera tillsammans med en pizzasallad.

3 kommentarer:

  1. Den ser riktigt läcker ut!

    Klart rätt att göra Pizzan själv!

    Majsan

    SvaraRadera
  2. Gu va god den ser ut! Jag älskar också hemmagjord pizza, men ibland är det skönt att köpa hem, snabbt o lätt o bäst av allt man slipper disken... Ha en fortsatt bra dag! Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Visst är det mumsigt med hemmagjord pizza, dina bilder gör mig grymt sugen, tur att vi faktiskt har beställt pizza och att den förmodligen i detta nu är på väg hit med M's bror.

    Ha en bra kväll!

    SvaraRadera