
Varje år då vi anordnar glöggfest så försöker jag hitta något roligt och nytt recept och i år blev det detta men jag har inte följt receptet utan vi gjorde på vårt sätt.
Pajerna blev väldigt uppskattade av gästerna :-)
ca 15 pajer
1 rulle färdig pepparkaksdeg
15 mini aluminiumformar
olja
4 färska fikon
Maken´s ädelostkräm:
80 g gräddädelost
70 g gräddädelost med whiskysmak
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
70 g gräddädelost med whiskysmak
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
0,5 msk olivolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj aluminiumformarna med olja. Kavla ut pepparkaksdegen och tryck ut lagom stora rundlar och kläd sedan formarna med pepparkaksdegen.
Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt pajerna svalna ordentligt innan du lossar dem från formen.
Skär osten i bitar och blanda samtliga ingredienser i en matberedare och kör i ca 1 minut.
Fyll pajskalen med ädelostkrämen och garnera med en klyfta fikon.






Låter riktigt gott. Måste pröva
SvaraRaderaKram Julia
Mmmmm det där låter ju hur gott som helst...måste prövas till jul...:)
SvaraRaderaKram fr. s-vallsTina
mums vad goda dessa låter :)
SvaraRaderadu får ha en finfin vecka! mycket att göra innan jul? take care! kramkram
Gud så gott!!! Väldigt söta också. Färska fikon är så vackert tycker jag.
SvaraRadera