tisdag 1 december 2009

Tina´s ugnsbakade falukorv


Korv i nästan alla de smaker är bara för gott, det bästa med korv är att det går att göra så många olika maträtter.

Mina favoritkorvrätter är nog, ugnsbakad falukorv, korvstroganoff och varmkorv med bröd, jag är som ett barn helt enkelt när det gäller korv :-)


4-6 port

600 g falukorv
24 ostskivor
500 g krossade tomater
1 gul lök
senap
kertchup

Gör såhär:
Skär korven i centimeterstora skivor men inte rakt igenom, lägg den därefter i en ugnssäker form. Spruta senap och kertchup mellan varje korvskiva och pete även ner en ostskiva mellan varje korvskiva.

Häll de krossade tomaterna runt om korven.

Skala och skiva löken i halvmånar, strö sedan ut läken runt om korven.

Gratinera korven i mitten av ugnen på 225 grader i 30-40 minuter.

Servera med potatismos och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar