
Det här receptet fick jag min assistent Mickis som hon i sin tur hade fått av sin svärmor.
Jag hann tyvärr inte smaka på salladen själv när vi bjöd på den i söndags på adventsminglet men den måste ha varit kanongod eftersom den tog slut först.
4 port
500 g fläskfilé
25 g smör
1 kruka färsk salvia
3 vitlöksklyftor
4 färska fikon
150 g getost Pecorino (hårdost)
0,5 msk balsamvinäger
2 krukor krispsallad
1 dl gröna oliver
Gör såhär:
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i strimlor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 1 minut.
Lägg i fläskfiléstrimlorna och stek dem tillsammans med vitlöken och salvian tills de är genomstekta.
Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.
500 g fläskfilé
25 g smör
1 kruka färsk salvia
3 vitlöksklyftor
4 färska fikon
150 g getost Pecorino (hårdost)
0,5 msk balsamvinäger
2 krukor krispsallad
1 dl gröna oliver
Gör såhär:
Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär den i strimlor. Salta och peppra. Grovhacka salvia. Skala och skiva vitlöken tunt.
Smält smöret i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i vitlök och salvia. Fräs i cirka 1 minut.
Lägg i fläskfiléstrimlorna och stek dem tillsammans med vitlöken och salvian tills de är genomstekta.
Skär fikonen i klyftor och lägg i pannan. Dra av pannan från värmen.
Lägg upp sallat på ett fat. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilén med fikon och oliver. Hyvla över pecorino.




Inga kommentarer:
Skicka en kommentar