torsdag 31 december 2009

Nyårsafton´s förrätt - Gratinerad hummer med cheddar, tomat, dragon & lök


I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998. Det är skönt på ett sätt för vi har haft så mycket omkring oss den senaste tiden men det hade varit trevligt att vara på någon nyårsfest.


Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer :-)



4 port

2 kokta humrar

2 schalottenlökar, skivade

1 vitlöksklyfta, hackad

1 dl portercheddar, riven

12 pärltomater, klyftor

1 msk dragon, hackad

0,5 kruka gräslök, hackad

citron

grönsallad till servering

salt och peppar


Gör såhär:

Klyv hummern på mitten och ta ur köttet från stjärt och klor. Rensa skalet från resterande delar. Skär ner köttet i mindre bitar.


Stek schalottenlök och vitlök i 3 min och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra.


Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter.


Servera med en lätt grönsallad och citron.


8 kommentarer:

  1. Ska testa detta ikväll.Det låter onekligen smaskens.Återkommer med omdömet.

    SvaraRadera
  2. Testar också detta ikväll, men skippade dragonen ;-)

    SvaraRadera
  3. Antingen så räddar du min förrätt eller så stjälper du (ditt recept) den ;-)
    Tack på förhand, återkommer med omdöme. Gott nytt år!

    SvaraRadera
  4. Har nu ätit denna rätt två dagar i rad och den är bland det godaste jag har ätit.

    SvaraRadera
  5. Gjorde och åt den idag. Fantastiskt god.

    SvaraRadera
  6. Det blev en succe.Tack så mycket Tina

    SvaraRadera