Detta recept fick jag av min vän Petra!Har inte smakat tårtan än men den ser ofantligt god ut, längtar till midsommarafton så jag får stoppa en tugga i munnen :-)12-15 bitarBotten200 g kavring
75 g smör
Gör såhär:Mixa kavringen, smält smöret och blanda samman. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant.
Fyllning5 gelatinblad
250 g rökt lax
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde500 g mager kesella
2 dl lätt cream fraiche2 msk saft från citron
0,5 kruka dill
salt
peppar
Garnering2 burkar röd kaviar0,5 kruka dill
1 citron
Gör såhär:Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
Skär laxen i små bitar och finhacka löken.
Blanda lax, lök, kesella, grädde, cream fraich, citron saft, dill. salt och peppar.
Smält gelatinbladen och rör ned i blandningen.
Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt minst 3-4 timmar.
Bred över röd kaviar och garnera med dill och citronskivor.
Jättegod och enkel att göra
SvaraRadera