torsdag 24 juni 2010

Laxtårta


Detta recept fick jag av min vän Petra!


Har inte smakat tårtan än men den ser ofantligt god ut, längtar till midsommarafton så jag får stoppa en tugga i munnen :-)


12-15 bitar

Botten
200 g kavring
75 g smör

Gör såhär:
Mixa kavringen, smält smöret och blanda samman. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant.

Fyllning
5 gelatinblad
250 g rökt lax
1 gul lök
2,5 dl mellangrädde500 g mager kesella
2 dl lätt cream fraiche2 msk saft från citron
0,5 kruka dill
salt
peppar

Garnering2 burkar röd kaviar0,5 kruka dill
1 citron

Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
Skär laxen i små bitar och finhacka löken.
Blanda lax, lök, kesella, grädde, cream fraich, citron saft, dill. salt och peppar.
Smält gelatinbladen och rör ned i blandningen.
Häll blandningen över kavringen och låt stå kallt minst 3-4 timmar.
Bred över röd kaviar och garnera med dill och citronskivor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar