torsdag 24 juni 2010

Knäckig rabarberpaj



Rabarber på sommaren kan aldrig bli fel enligt mitt tycke! :-)


Det söt-knäckiga "täcket" gifter sig bra med den lite syrliga rabarbern.


500 g rabarber

225 g smör

0,75 dl sirap

1,5 dl vispgrädde

3,5 dl mjöl

3,5 dl havregryn

1,5 tsk bakpulver

3 dl strösocker


Gör såhär:

Skär rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Strö på lite socker.

Smält smör, häll i sirap och grädde, vispa ihop och dra av kastrullen. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en bunke, Häll det sedan i kastrullen, den ska inte stå på plattan då.

Bred blandningen över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.

Njut med vaniljvisp eller glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar