Rabarber på sommaren kan aldrig bli fel enligt mitt tycke! :-)
Det söt-knäckiga "täcket" gifter sig bra med den lite syrliga rabarbern.
500 g rabarber
225 g smör
0,75 dl sirap
1,5 dl vispgrädde
3,5 dl mjöl
3,5 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
3 dl strösocker
Gör såhär:
Skär rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Strö på lite socker.
Smält smör, häll i sirap och grädde, vispa ihop och dra av kastrullen. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och socker i en bunke, Häll det sedan i kastrullen, den ska inte stå på plattan då.
Bred blandningen över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig.
Njut med vaniljvisp eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar