tisdag 8 december 2009

Vintersallad


För ca två år sedan hittade jag det här reseptet på Arla och det är nog den godaste salladen jag har ätit.

Det är många olika ingredienser och alla passar utmärkt ihop!

Jag har ändrat något i receptet eftersom jag inte gillade allt i orginalreceptet.

4 port

2 dl jasminris
1/2 pkt saffran, 0,25 g
1 gul lök
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
400 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 avokado
1 granatäpple
150 g fetaost
2 krukor krispsallad
2 dl lätt crème fraiche tomat&basilika

Gör såhär:
Fräs ris, lök och saffran i olivolja i en kastrull. Häll på vatten och smulad buljongtärning och koka under lock tills riset är färdigt, rör om någon gång i början.

Skär kycklingen i bitar. Stek den i olivolja i en stekpanna ca 15 min. Salta och peppra.

Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna.

Lägg salladen på ett fat och varva saffransris, kyckling, avokado, granatäpple och smulad fetaost.

Servera med bröd och crème fraiche.

4 kommentarer:

  1. Ser jättegod ut, vilka färger! Det behövs nu i vintermörkret...

    SvaraRadera
  2. Läcker sallad, ser verkligen jättegott ut! Va mycket trevliga recept du lagt upp!

    SvaraRadera
  3. åh, den har jag också gjort en gång fast med quornbitar. den är jättegod :)

    hoppas att du mår bra och att du har haft en bra dag! kramar

    SvaraRadera
  4. Oj, vilken härlig sallad. Den här rätten ska jag absolut prova. I så fall byter jag nog ut riset mot bulgur eftersom jag inte är så förtjust i ris...

    SvaraRadera