lördag 12 december 2009

Mini pepparkakspajer med ädelostkräm och fikon


Varje år då vi anordnar glöggfest så försöker jag hitta något roligt och nytt recept och i år blev det detta men jag har inte följt receptet utan vi gjorde på vårt sätt.

Pajerna blev väldigt uppskattade av gästerna :-)


ca 15 pajer

1 rulle färdig pepparkaksdeg
15 mini aluminiumformar
olja
4 färska fikon


Maken´s ädelostkräm:
80 g gräddädelost
70 g gräddädelost med whiskysmak
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraiche
0,5 msk olivolja

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj aluminiumformarna med olja. Kavla ut pepparkaksdegen och tryck ut lagom stora rundlar och kläd sedan formarna med pepparkaksdegen.

Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Låt pajerna svalna ordentligt innan du lossar dem från formen.

Skär osten i bitar och blanda samtliga ingredienser i en matberedare och kör i ca 1 minut.

Fyll pajskalen med ädelostkrämen och garnera med en klyfta fikon.

4 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott. Måste pröva
    Kram Julia

    SvaraRadera
  2. Mmmmm det där låter ju hur gott som helst...måste prövas till jul...:)

    Kram fr. s-vallsTina

    SvaraRadera
  3. mums vad goda dessa låter :)
    du får ha en finfin vecka! mycket att göra innan jul? take care! kramkram

    SvaraRadera
  4. Gud så gott!!! Väldigt söta också. Färska fikon är så vackert tycker jag.

    SvaraRadera