tisdag 3 maj 2011

Mandelpotatisstubbar med löjrom


En god och enkel förrätt som vi åt på påskdagen, jag kommer absolut göra den igen inom en snar framtid.

8 port

250 g mandelpotatis, skalad
1 msk gräslök, hackad
2 msk crème fraiche
salt och peppar
100 g löjrom

Gör så här:
1. Koka mandelpotatisen. Häll av vattnet och låt den ånga av ordentligt, så att den bli torr.

2. Mosa potatisen grovt och blanda med gräslök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg blandningen på plastfolie och rulla ihop till en långsmal rulle. Lägg den i kylskåpet några timmar eller över natten, så går det lättare att skära den i bitar.

4. Skär rullen i 16 "stubbar". Har man inte haft tid att låta potatisblandningen stelna i rullen, så kan man packa potatisen i utstickare direkt på uppläggningsfatet istället.

5. Täck varje stubbe med löjrom.

2 kommentarer: