Jag letar ständigt efter nya spännande potatisrecept.
Detta hittade jag hos Martha Stewart och jag kan verkligen rekommendera det, det passar utmärkt till bl.a. lamm.
8 port
1,4 kg bakpotatis, pricka hela med en gaffel
120 gram smör
2 dl vispgrädde
5 dl grekisk yoghurt, rumstempererad
2 msk färsk gräslök, hackad plus 1 msk till garnering (valfritt)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och pricka potatisarna med en gaffel runt om. Baka potatisarna mjuka, ca 1,5 timmar. Låt svalna något.
Värm smör och grädde i en kastrull. Skala potatisarna och mosa dem med en potatisstöt. Blanda i gräddblandningen, yoghurten och gräslöken. Krydda salt och peppar.
Placera åtta portionsformar på en plåt och fördela potatissmeten i dem. Grädda tills topparna är gyllenbrun, ca 30 minuter. Låt stå i 10 minuter. Garnera med gräslök om så önskas före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar