måndag 21 juni 2010

Tonfiskgratäng


Den här supergoda tonfiskgratängen gjorde jag för första gången i 7:an på hemkunskapen :-) Jag fullkomligt älskar den, tyvärr blir det inte så ofta jag lagar den då min man inte alls gillar tonfisk. Ikväll jobbade han dock över så jag slog till på min favorit gratäng :-)


2 port


1,5 dl ris
3 dl vatten
1 burk tonfisk i vatten
1 liten purjolök
15 små champinjoner
2,5 dl matlagningsgrädde
1-2 dl chilisås
svartpeppar
smör, att steka i

Gör såhär:
Koka riset med vattnet på svag värme.
Hacka champinjoner och purjolök, fräs det tillsammans i lite smör några minuter.
När riset är färdig häller du det i en ugnssäker form. Fördela sedan tonfisken över riset och där efter champinjonerna och purjolöken över tonfisken.
Blanda samman grädde, chilisås och svartpeppar, häll sedan såsen över gratängen.
Ställ in gratängen i mitten på ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
Servera tillsammans med sparris eller en sallad.

3 kommentarer:

  1. lagar denna nu..spännande :-) hade dock ingen purjo utan tog vanlig lök och ost ovanför ;-)

    SvaraRadera
  2. Jättegott recept! Vet att detta är ett gammalt inlägg men vi testade detta igår men hade paprika istället för svamp. Blev kanongott och uppskattades av vår son (2 år). Detta lär bli en vardagsfavorit hemma hos oss!

    SvaraRadera
  3. Jag älskade denna oxå sedan 7an i skolan :) är jätte enkelt att byta ut tonfisk mot något annat också så är en smidig o lätt recept!

    SvaraRadera