tisdag 14 juni 2011

Grillad Flankstek


I januari i år åt jag för första gången flankstek på den här restaurangen och det är nog bland det godaste jag har ätit.

Därför gav vi oss på att köpa hem en bit flankstek i helgen för att lägga på grillen.


4-6 port


1 kg flankstek

Marinad:
1 msk oxfond
1 kork Hickory Liquid Smoke
2 tsk salt, BBQ Selection Hickory (Falksalt)

3 msk tomatpuré
0,5 dl matolja

Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och pensla steken. Låt stå i några timmar, gärna över natten.

Grilla flanksteken i ca 30 min minuter på hög värme. Den vår gärna vara lite röd inuti.

5 kommentarer:

  1. Oj, vad det ser gott ut! Perfekt grillat! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, jisses så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  3. Härligt rosa, precis som jag vill ha det. Det ser fasansfullt gott ut ; D

    SvaraRadera
  4. 30 minuter,,,,?
    Måste bara varit en kolbit kvar,,,:-(

    SvaraRadera
  5. Flankstek är ju såå jädra gott! :)

    SvaraRadera