lördag 19 februari 2011

Pasta Italiano


För några veckor sedan hade jag verkligen idétorka på vad vi skulle äta för mat till middagen, jag hade dessa krav;

* Det skulle vara gott
* Lättlagat
* Gå snabbt att tillaga

Jag surfade runt och hittade en pastarätt som jag gjorde om totalt :-) Detta blev resultatet!

4 -6 port

500 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
100 g skivad pepparsalami
smör
4 dl crème fraiche
1 ask pärltomater
0,5 kruka färsk basilika
1-2 tsk råsocker
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Skär salami i strimlor och tomater i kvartar. Hacka basilika fint. Stek lök och vitlök i smör, tillsätt salami, tomater, socker samt basilika och låt de fräsa med några minuter. Rör ner crème fraiche. Låt allt bli varmt. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och häll såsen över den kokta pastan och dekorera med basilikablad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar