lördag 19 februari 2011

Chokladmousse med färska bär och vispgrädde


Desserter är gott och framförallt choklad :-) så här kommer en liten chokladdessert.


4 port

100 g mörk choklad
2 äggulor
0,5 dl starkt kaffe
5 dl vispgrädde

Servering:
lättvispad grädde
färska bär, t.ex. hallon, blåbär och hallon

Gör så här:
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Vispa ner äggulorna, en i taget. Rör ordentligt så det blandar sig till en slät smet. Tillsätt kaffe och blanda väl. Vispa grädden lätt. Rör ner 1 dl av den lättvispade grädden i chokladsmeten och blanda ordentligt. Tillsätt ytterligare 2 dl av grädde och rör om tills allt är ordentligt blandat.

Häll upp i 4 portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat.

Servera med lättvispad grädde och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar