Som jag skrev i ett tidigare inlägg brukar jag varje jul försöka hitta några nya spännande recept och detta är årets bästa nykomling i receptsamlingen!
Dessa utsökta kolor kommer definitivt få bli en tradition :-)
ca 60 st
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 dl turkisk peppar (hårda lakriskarameller)
2 tsk smör
200 g choklad
Havssalt
Gör så här:
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och de turkisk pepparkaramellerna i en gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka tills smeten klarar “kulprovet”. Det Rör om då och då.
Rör ner smöret och häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 20 cm. Ställ kolan kallt att stelna. Smält under tiden chokladen (i micro eller vattenbad) och låt den svalna (är den för varm när man doppar kolan i så kan kolan smälta något). Skär eller klipp kolan i bitar.
Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett galler eller på ett bakplåtspapper. Strö lite havssalt på toppen innan chokladen har stelnat.
De där har jag planer på att hinna göra innan jul jag också :D
SvaraRaderaHos mig, www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights.
Mums, de ser jättegoda ut!! Choklad och lakrits i kombination är en favo! Om du tempererar chokladen slipper du förvara dem kallt, kylen brukar ju vara ganska fullt av annat under jultid:-)
SvaraRadera