söndag 5 december 2010

Friterade vildsvin


Förra julen när jag tittade på Ernst julprogram blev jag sugen att göra dessa vildsvin och i år slog jag till.

De blev riktigt goda!


50 g jäst
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
5 dl mjölk
14 dl vetemjöl
150 g margarin

Gör så här:
1. Smält matfettet i kastrull, tillsätt mjölk och värm till 37 grader.

2. Lös jäst, socker och salt i bunke. Häll på fingervarm degvätska.

3. Blanda i de torra ingredienserna. Spara lite mjöl till utbak.

4. Jäses under duk ca 30 minuter.

5. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek.

6. Ta ut grisar med pepparkaksformar. Fritera i tjockbottnad kastrull i matolja. Rulla grisarna i kanel och socker.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar