söndag 5 december 2010

Klassiska bountybollar


När det gäller julgodis så är ischoklad och knäck ett måste för mig, det hör liksom till julen. Jag brukar dock alltid försöka hitta ett eller flera nya recept varje år.

I år har jag gjort bountybollar för första gången, om det får bli en tradition eller inte får vi se nästa jul.



ca 50 st

50 g smör
0,5 dl sirap
0,5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

200 g blockchoklad

Gör så här:
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. Ställ kallt en timme, gärna längre.

Tips! Skölj händerna då och då, annars fastnar smeten lätt på fingrarna.

Smält chokladen över vattenbad och doppa kokosbollarna i choklade låt dem stelna på bakplåtspapper.

Förvara de färdiga bountybollarna kallt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar