onsdag 7 april 2010

Underbar äppelpaj


Då är man tillbaka i verkligheten igen efter en underbar påsk!

Äppelpaj kan aldrig bli fel :-)

Detta recept fick jag av en väns vän, det är den godaste äppelpaj jag någonsin har ätit och alla som jag bjuder den på håller med.



2 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

150 g smält smör

3 msk vaniljsocker

5-6 äpplen eller likvärdig mängd bär

ev. kanel

strösocker


Gör såhär:

Vispa ägg och socker till ett vitt skum. Häll i mjöl och smör samt vaniljsocker, blanda om. Häll smeten i en smord form.


Lägg på äpplen eller bär som du sedan strö kanel och socker på.


Gräddas i ca 40 min på 175 grader.


Servera pajen ljummen med en klick vaniljsås.



7 kommentarer:

  1. Äppelpaj är faktisk bland det bästa och din ser riktigt fin ut!

    SvaraRadera
  2. Äppelpaj (eller paj punkt ;-)) är aldrig fel, så den här måste helt klart provas.

    SvaraRadera
  3. Jepp! Jag SER hur god den är!!! Jag nästan känner smaken!! Äppelkaka är så gott!!!

    SvaraRadera
  4. Åh, jösses vilken fin äppelpaj! Jätte fin! Och den är nog 100 gånger godare också! Hoppas du har haft en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  5. Oj va fint! det är min favorit ;d
    jag älska mycket det är min första svensk kaka
    som jag kan äta hela tiden

    SvaraRadera
  6. Gjorde denna kakan och tog med till jobbet och de tog flera gånger av den, den var jättegod och kommer absolut att göras igen! Men jag vill nog kalla den för äppelkaka istället för paj :)

    SvaraRadera